petak, 19. travnja 2013.

JAKO DUGAČKI POST SA PUNO LIJEPIH FOTKI :-)


Došlo je proljeće. Nedvojbeno. Količina zelenila je proporcionalna mom osmjehu na licu. Ne samo zato što volim proljeće nego i jer je ova zima bila duga i brutalna. Zato me sad nema jako često doma. Woo i ja se sada više šećemo, plus što sam zbog nekih događaja na poslu morao malo više raditi.Al nije bad. Bitno da je proljeće tu.

Zato je današnji ručak bio jako brz. A bogme i fin. Jutro sam proveo u šetnji i na placu. Cimerica je kupila na placu pesto od medvjeđeg luka i odmah mi se rodila ideja u glavi. Zato vam ponosno predstavljam - TANATARANTANTAN - brze penne sa pestom od medvjeđeg luka i poširanim jajetom.

Muzika piči, ja sam u kuhinji i svijet je danas jako lijep!


Za dvije osobe je potrebno:
4 šake penna
4 žlice pesta
2 jaja
sol,biber
malo nasjeckanih peperoncina

Skuhajte penne  al dente  i ocijedite ih. Zakuhajte vodu koju ste malo posolili i dodajte 2 žlice octa. Miješajte vodu da se napravi vrtlog u sredini i u njega ubacite jaje i nastavite miješati u smjeru u kojem ste miješali. Čim ubacite jaje, bjelanjak bi se trebao omotati oko žumanjka. Miješajte do 3 minute i to je to.
Skuhane penne stavite u tanjur i na njih dodajte 2 žličice pesta i peperoncine i stavite jaje. That's it. Dobar tek :-)




A sad malo o prošlim tjednima.
Mojoj boljoj polovici je bio rođendan i za tu priliku sam joj napravio praline od bijele čokolade sa zelenim gunpowder  čajem i mini bijeločokoladnu torticu sa malinama. Sami ocjenite kako izgledaju a nemoram ni reći da su jako brzo nestale ;-)  (ovdje moram reći hvala Jubistachi na originalnom receptu, Mateji, Tihani i Anji na savjetima.





Kako bi rekli dečki iz TBF -a, svugdje san bija i sve vidija  i zato vas moram pitati, znate li što je do!ts ?

Do!ts je online i odnedavno papirnati magazin za handmade kulturu.
Radi ga sjajna ekipa divnih ljudi i u svakom broju se vidi i osjeti ljubav koju imaju za sve što se radi rukama i srcem.

Prije par tjedana smo Woo, moja bolja polovica i ja bili na završnom snimanju za food sekciju novog broja. Hrana: 5+. Druženje: cener! Hranu je radila Tadeja sa T&T kitchen. Bilo je tu svega i svačega i sve je bilo napravljeno besprijekorno i jako ukusno.

Morat ćete čekati novi broj da izađe pa da vidite što smo sve jeli.

Volim biti okružen kreativnim ljudima i moram se pohvaliti da sam bio na otvaranju izložbe slika jedna akademske slikarice. Da, da. Prave pravcate slikarice. K tome i jako simpa osobe.

Ona je Petra Žabčić
 i ovo je njezin svijet.

Otvorenje je bilo u kulturnom klubu O'grada i naravno da je bilo veselo i puno zanimljivih ljudi, klopice i cuge. Imali smo i pravu pravcatu hrvatsku Phoebe Buffet  koja nam je pjevala o patliđanima.
Sve u svemu, imam zanimljiv početak proljeća.

Uživajte.
S.




Broj komentara: 7:

  1. A evo pralinaaaaaaa :))) Meni su mrak, divne i sigurno fine. I moram reć da ti je poširano jaje divno ispalo (skoro sam napisala pošorano, al ne želim zamišljat jaje koje se šoraXD).
    I doooots!!! Fantazija, časopis je divan, baš bi im voljela radit tortu jednom.

    Odlično si ručao :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja bih ovaj post nazvala sjajan post sa fantasticnim fotografijama :) Predivno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prvo sam pogledala fotke, a tek onda pročitala i post. I tu negde između, prođe mi kroz glavu, ma da li je ono Tadeja? Kad ono jeste. :)
    Divno je ovo...zavidim.

    OdgovoriIzbriši
  4. Bas sam si zamisljala kako je lijpo kada je proljece,do proljeca cu jos duuugo da cekam ,pa cu da gustam u prelijpim fotkama.

    OdgovoriIzbriši
  5. predivne fotke, super tekst :) bas sam hepi kaj si hepi ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam kupila pesto od medvjeđeg luka. Već par dana se davim u njemu onako dirketno iz staklenke ;) Praline izgledaju odlično! Koliko se uopće osjeti gunpowder čaj?

    OdgovoriIzbriši
  7. Kao nepopravljiva romanticarka mogu reci samo- kapa do poda za praline;)!

    OdgovoriIzbriši