četvrtak, 5. rujna 2013.

DO YOU FEEL CRUMBLE, PUNK?!


Opet jedan senzacionalni oneliner  kao naslov ;-)  Ništa novo od mene. Bilo je i vrijeme da opet počnem nešto žvrljati po ovom sirotom blogu. Kao i uvijek, bila je ovo duga pauza, i svašta nešto se izdogađalo i bla, truć, kenj... Činjenica je da sam hardcore kampanjac i ljenčina. Sve ostalo su, naravno, samo izgovori. Pa da počnemo...

Preselio sam se i to ovaj put u "svoj" stan. Drugim riječima, iznajmio sam podstanarsku gajbu. Gajba je prilično dobar opis. Garsonjera sa mikrokuhinjom, no baš me briga. Stan je simpatičan, kvart isto. Volim Novi Zagreb. Sve je prepuno zelenila, sve je blizu, ima mjesta za šetnju sa psom, bezbroj klupica za popit pivu navečer...ma divota.

I opet sam svugdje bio i svašta vidio, ponešto i probao i pofotkao i skuhao. Bilo se na raznim događanjima i u Grazu i svašta nešto. Ovo je mali presjek svega što se događalo.


I tako...svašta bi ja sad tu pisao i žalio se i davio. Al neću. Ide recept. I fotke. I uobičajna muzička numera.


Uvalila mi stara hrpu šljiva sa obrazloženjem "bacit će se". Prvo sam mislio napraviti kompot sa kruškama i breskavama jer bi se inače stvarno bacilo. Pa su mi počeli raditi kotačići u glavi. I tako, inspiriran drugim blogovima, coolinarikom i 24kitchen i sa jos sto drugih stvari zamislio sam si neki kolač. Recept sam našao ovdje i malo sam si ga prilagodio tj. stavio stvari koje sam imao doma. Znate kako je...par dana do plaće i špajza je prilično prazna.

Treba vam:

     Za punjenje:
     cca 1kg šljiva
     1 puding od čokolade
     3 žlice šećera
     1 žlica zaslađenog kakaa
     I za mrvice:
     150g integralnog ili kukuruznog brašna
     50g zobenih pahuljica
     50g granole
     70-80g šećera
     110g margarina/maslaca
     1/2 limunove korice


Šljive narežite na trećine ili četvrtine, dodajte im puding od čokolade i 2-3 žlice šećera i sve dobro promiješajte pa posložite u namašćeni pleh ili vatrostalnu posudu.
Mrvice ćete napraviti tako da u posudici izmješate brašno, pahuljice, granolu i koricu limuna pa dodate maslac. Rukama napravite mrvice i složite preko šljiva.
Pecite na 195 stupnjeva 30-35 minuta.





Krajem Srpnja sam imao jednu obljetnicu. kakvu? Paaa, prije 4 godine sam našao svoje zlo. Našli smo jedno drugo tog vrućeg dana na cesti i od onda smo zajedno. Evo malo fotki blesavog pesa da se nasmijete :-)








No ja ne bi bio ja da nisam takav sucker za životinje tako da sam i ovo ljeto pokupio nekaj na cesti. Netko mi je ubacio iza ograde na poslu malo bolesno mače. I naravno da nisam mogao samo proći kraj njega. Tako da se sada porodica poveća. Mali Vatroslav je zapravo mala Morrisseya i opravdava svoje ime svaki dan.

Nadam se vam se sviđa crumble i fotke. Pozdravljaju vas Woo, Saša i Morrisseya.


















Uživajte
S.

Broj komentara: 20:

  1. odlican post :) super su ti fotke, i recept mi se svidja i konacni rezultat izgleda yummy :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kad ću ga slijedeći puta raditi dođite na degustaciju ;-)

      Izbriši
  2. Iskreno neznam što mi se više sviđa. Obožavam slatko- ovaj desert je savršen. Obožavam životinje- paso neodoljiv, a maca- mislim da najretnija od svih zato što ima dom. Stan je onakav kakvog bi i ja špželjela. Osnovne stvari uvjek pri ruci... Žlica i savršeno mjesto za fotkanje hrane. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Za crumble sam uvijek, pogotovo sa šljivama. Super fotke!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti.zgodan način da se riješiš stvari kojima lagano prestaje rok trajanja i napraviš nešto fino.

      Izbriši
  4. baš sam se neki dan pitala postoji li uopće crni mačak, ili postoje samo crne mačke, vjerojatno potaknuta vatroslavovom promjenom spola? :D

    i gledam kad je bio tvoj zadnji post i zaključih da još imam fore, tek je dva i pol mjeseca prošlo od mog zadnjeg ;D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ova tvoja opaska o crnim mačkama je jedna od verzija šredingerove mačke :-D
      i kvartalno objavljivanje je ipak neko objavljivanje ;-) uostalom,postoje fejsovi i instagrami... ;-)

      Izbriši
  5. Sretno useljenje!
    Daa, krambl je apsolutni hit ovog leta.
    Pozz za tebe i ostale ukucane :)

    OdgovoriIzbriši
  6. E baš dobro da si se vratio :) Ja si inače isto tak kombiniram recepte sa svime što imam doma. Isto živim u mini garsonijeri s mini kuhinjom hahah :D
    Ma baš nam je dobro, čim imamo ovak lijepe blogove i fino kuhamo ;)
    Mljac crumble!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. onda znaš kakve muke po kuhinji se javljaju u garsonjerama-malo mjesta,rušiš stvari,nemaš mjesta za odlaganje...al ima to nekog svog šarma ;-)
      crumble je pokojni :-D

      Izbriši
  7. Znaš da obožavam tvoje kuhanje, društvo i životinjice, a još više obožavam kad vidim da pišeš svoj blog! :) Dakle...makar skuhao i rižu sa GRAŠKOM, AJD LIJEPO TO pofotkaj i MAKE MY DAY! :* <3 Volim

    OdgovoriIzbriši
  8. mislim da su šljive jedino voće koje više volim kuhano/pečeno nego li u sirovom obliku.
    i uz šljive mi je cimet zakon!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim kuhane i pecene sljive.posebno u domacim dzemovima :omnomnomnom:

      Izbriši
  9. E recept mi je divan! Volim i inače karambl al to što si dodao pudig mi je tako dobro! Garant je kremasto i krckavo i mmmmm!

    Al pošto sam ja sucker kao i ti za ta odbačena stvorenjca, one su mi obeležile ovaj post:)
    Fotke su divne. Krambl poziva a ove sa živuljkama, tako pune ljubavi!

    Sale, želim ti dooobru jesen, ljubavi imaš, a znam ja da ćeš sve ostalo ti da središ;)

    Uživaj u novom stanu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. siguran sam da mi ovo nisu zadnje zvjeri koje sam udomio ;-)
      hvala ti :-)

      Izbriši