Došlo je proljeće. Nedvojbeno. Količina zelenila je proporcionalna mom osmjehu na licu. Ne samo zato što volim proljeće nego i jer je ova zima bila duga i brutalna. Zato me sad nema jako često doma. Woo i ja se sada više šećemo, plus što sam zbog nekih događaja na poslu morao malo više raditi.Al nije bad. Bitno da je proljeće tu.
Zato je današnji ručak bio jako brz. A bogme i fin. Jutro sam proveo u šetnji i na placu. Cimerica je kupila na placu pesto od medvjeđeg luka i odmah mi se rodila ideja u glavi. Zato vam ponosno predstavljam - TANATARANTANTAN - brze penne sa pestom od medvjeđeg luka i poširanim jajetom.
Muzika piči, ja sam u kuhinji i svijet je danas jako lijep!
Za dvije osobe je potrebno:
4 šake penna
4 žlice pesta
2 jaja
sol,biber
malo nasjeckanih peperoncina
Skuhajte penne al dente i ocijedite ih. Zakuhajte vodu koju ste malo posolili i dodajte 2 žlice octa. Miješajte vodu da se napravi vrtlog u sredini i u njega ubacite jaje i nastavite miješati u smjeru u kojem ste miješali. Čim ubacite jaje, bjelanjak bi se trebao omotati oko žumanjka. Miješajte do 3 minute i to je to.
Skuhane penne stavite u tanjur i na njih dodajte 2 žličice pesta i peperoncine i stavite jaje. That's it. Dobar tek :-)
A sad malo o prošlim tjednima.
Mojoj boljoj polovici je bio rođendan i za tu priliku sam joj napravio praline od bijele čokolade sa zelenim gunpowder čajem i mini bijeločokoladnu torticu sa malinama. Sami ocjenite kako izgledaju a nemoram ni reći da su jako brzo nestale ;-) (ovdje moram reći hvala Jubistachi na originalnom receptu, Mateji, Tihani i Anji na savjetima.
Kako bi rekli dečki iz TBF -a, svugdje san bija i sve vidija i zato vas moram pitati, znate li što je do!ts ?
Radi ga sjajna ekipa divnih ljudi i u svakom broju se vidi i osjeti ljubav koju imaju za sve što se radi rukama i srcem.
Prije par tjedana smo Woo, moja bolja polovica i ja bili na završnom snimanju za food sekciju novog broja. Hrana: 5+. Druženje: cener! Hranu je radila Tadeja sa T&T kitchen. Bilo je tu svega i svačega i sve je bilo napravljeno besprijekorno i jako ukusno.
Ona je Petra Žabčić
i ovo je njezin svijet.
Otvorenje je bilo u kulturnom klubu O'grada i naravno da je bilo veselo i puno zanimljivih ljudi, klopice i cuge. Imali smo i pravu pravcatu hrvatsku Phoebe Buffet koja nam je pjevala o patliđanima.
Sve u svemu, imam zanimljiv početak proljeća.
Uživajte.
S.
A evo pralinaaaaaaa :))) Meni su mrak, divne i sigurno fine. I moram reć da ti je poširano jaje divno ispalo (skoro sam napisala pošorano, al ne želim zamišljat jaje koje se šoraXD).
OdgovoriIzbrišiI doooots!!! Fantazija, časopis je divan, baš bi im voljela radit tortu jednom.
Odlično si ručao :)))
Ja bih ovaj post nazvala sjajan post sa fantasticnim fotografijama :) Predivno.
OdgovoriIzbrišiPrvo sam pogledala fotke, a tek onda pročitala i post. I tu negde između, prođe mi kroz glavu, ma da li je ono Tadeja? Kad ono jeste. :)
OdgovoriIzbrišiDivno je ovo...zavidim.
Bas sam si zamisljala kako je lijpo kada je proljece,do proljeca cu jos duuugo da cekam ,pa cu da gustam u prelijpim fotkama.
OdgovoriIzbrišipredivne fotke, super tekst :) bas sam hepi kaj si hepi ;)
OdgovoriIzbrišiI ja sam kupila pesto od medvjeđeg luka. Već par dana se davim u njemu onako dirketno iz staklenke ;) Praline izgledaju odlično! Koliko se uopće osjeti gunpowder čaj?
OdgovoriIzbrišiKao nepopravljiva romanticarka mogu reci samo- kapa do poda za praline;)!
OdgovoriIzbriši