ponedjeljak, 8. lipnja 2015.

Make cornbread not war



Ovaj kruhić sam besramno posudio iz Bourdainovog "No Reservationsa".

On predstavlja novu stranicu u mome životu, stranicu ispunjenu poslom koji volim, hranom koju ću spremiti, mjestima koja ću posjetiti, ljudima koje ću upoznati, stvarima koje ću naučiti...

Davno sam na internetima pročitao jedan od onih motivational  plakata i koliko se sjećam na njemu je pisalo nešto tipa "Napiši si popis onoga što želiš napraviti i spremi ga negdje.Vidjet ćeš da će popis, kako vrijeme prolazi, imati više stvari sa kvačicom nego bez nje."

Neke važne kvačice su već tu. Na neke ću još mrvicu pričekati, ali nedam se.  Life begins at the end of your comfort zone.

Biti ćete obavješteni o razvoju događaja... ;-)


"Howdy y'all" cornbread



(za 14-16 kruhića)

- biljno ulje za mazanje pleha
- 150 gr kuruznog brašna
- 150 gr glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 2 žlice šećera
- 1 žličica kajenskog papra
- 50 gr fino nasjeckanih jalapeño papričica
- 200 gr naribanog cheddara
- 100 gr pancete ili slanine
- 225 gr kiselog vrhnja ili milerama
- 180 gr mlijeka
- 1 jaje
- 50 gr maslaca

Namastite pleh sa uljem i zagrijte pećnicu na 200 °C. Ja sam iskoristio pleh za muffine ali se može peći i u običnom.


U većoj zdjeli kombinirajte oba brašna, prašak za pecivo, sodu sol, šećer, kajenski papar, narezane papričice i slaninu. Ja sam slaninu samo kratko ispekao na vrućoj tavi da bude hrskava.

Nauljeni pleh stavite u pećnicu da se zagrije. Rastopite maslac, i zamutite jaje pa izmiješajtesa ostalim mokrim sastojcima (vrhnjem i mlijekom) pa umješajte u suhe sastojke dok ne dobijete rijetku smjesu.
Ulijte u zagrijani pleh i pecite 25-30 minuta.



Možete jesti odmah ili još bolje nakon što se malo ohladi, samo namazano sa maslacem ili hummusom.





Uživajte.
S.

P.S.
Kmica je protestirala što smo na vrući dan upalili pećnicu pa nije htjela imati posla s nama ;-)










Nema komentara:

Objavi komentar