Želim naučiti uživati u malim stvarima. Želim prestati biti pasivno-agresivni seronja. Želim prestati pušiti. Želim trčati. Želim biti jedan od onih čudaka koji voze bicikl 365 dana u godini. Želim se prestati osjećati bespomoćno. Želim biti kuhar. Želim više fotkati. Želim učiti nove stvari. Želim biti tu za druge.Želim provoditi više vremena sa psom. Želim inspirirati druge. Želim biti prijatelj. Želim biti kul sam sa sobom. Želim naučiti finski. Želim imati hrabrosti učiniti nešto dobro za druge. Želim prestati ovisi o tehnologiji. Želim prestati zaviditi ljudima.Želim stvarati. Želim se ne osjećati gnjevno.Želim ne odustati. Želim imati vjere u sebe. Želim biti dobar u nečemu.Želim prestati biti namčorasti cinik.Želim biti među ljudima.Želim uzgajati hranu. Želim se prestati bojati 24/7. Želim biti iskren. Želim jednom biti otac. Želim više čitati. Želim otvoriti tappas bar. Želim se prestati osjećati glupo dok ovo pišem. Želim se tetovirati. Želim prestati biti zavidan. Želim se zauzeti za sebe.Želim naučiti reći "pomozi mi". Želim pjevati. Želim oprostiti sam sebi svoje greške. Želim biti kakav sam mislio da ću biti kao klinac. Želim živjeti. Želim da ovo bude početak nečeg pozitivnog. Želim vježbati. Želim mir u duši.
Želim jednog dana pogledati ovaj post i reći sam sebi "uspio si".
Torta di pane
(Sirotinjski kolač od kruha. Ja sam stavio sve što sam u tom trenutku imao doma.)
Potrebno je:
pola bijelog kruha,starog 2-3 dana
1/2 l mlijeka
100 g šećera
1 vanilin šećer
čajna žličica ekstrakta vanilije
1 vrećica grožđica
1 dcl rakije
2 dcl višnjevače
5-6 grancereale keksa od kakaa
100 g tamne čokolade
2 jaja
100 g maslaca
naribana korica 1 limuna
žličica cimeta
50 g kakaa
Kruh narežite na kockice, prelijte mlijekom i ostavite pola sata da se upije.Prokuhajte grožđice u rakiji, ocijedite i ostavite da se ohlade. Kekse i čokolade potrgajte na manje komade. U namočeni kruh umiješajte šećer, vanilin šećer, ekstrakt vanilije, grožđice, kekse, čokoladu,jaja, koricu limuna i cimet. Miješajte dok se ne dobije gušća masa. Ulijte višnjevaču i polako dodajte kakao te miješajte dok se dobro ne stopi.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 190°C sat vremena.
Posipajte šećerom u prahu, čokoladnim mrvicama ili što već imate pri ruci.
Peace.
S.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3907305/?claim=n8e7t99asx9">Follow my blog with Bloglovin</a>
Želim ti da uspeš! Ok, po meni ima jako simpatičnih cinika na ovom svetu, samo izbaci ono namćorasti :)
OdgovoriIzbrišiA ovu sirotinjsku tortu bi rado pojela. Celu, odma' !
p.s. bila sam ubeđena da ti je ovo prirodno svetlo,kad viš' ono softbox... ;)
hi hi, zadnja, fotka je zakon, najviše volim vidjeti kako mi food blogeri fotkamo,
OdgovoriIzbrišia torta je interesantna, krasno izgleda,kladim se da ne bi ni znala da je kruh unutra
Zelim da ti se zelje ostvare :) Torta je krasna, visnjevacu obozavam, a i volim kolace bez kreme. Super ti je kutak za slikanje.
OdgovoriIzbrišiŽelim da ti se sve želje ostvare! Iz vlastitog iskustva znam da nikad nije kasno :)
OdgovoriIzbrišiHej Sale, ja sam te malkice upoznala a malkice smo i preko mesindzera privatnije pricali i mogu ti reci da dosta stavki koje si gore napisao si i ostvario. Treba biti iskren i prema sebi, daj. Prestrog si!
OdgovoriIzbrišiRad na sebi je dugotrajni proces, ma ceo zivot traje, i tezak, uh, tezak je. Ali jednom kada postanes svestan da ti je potreban, vec si na pola puta! Samo nastavi napred!
I ja zelim da da uspes a posebno zelim da fotkas jos vise jer su ti odlicne fotke! I recept, stvrano volim takve poslastice!
:*
Želim ti! :)
OdgovoriIzbrišiNemaš se razloga glupo osjećati. :P
Torta super izgleda. Ne može biti loše kada sadrži višnjevaču.
P.S. Nije dobar link za Bloglovin.
Wow, your recipes are great. mouth-watering one you got here,!
OdgovoriIzbrišiMoram ti reći da sam oduševljena tekstom koji si napisao i da mi stoji na radnom stolu kao podsjetnik za bolje danas,jučer,sutra :)
OdgovoriIzbrišiNisam znao da netko jos uvijek prati ovaj blog.hvala ti na komentaru, bas mi je uljepsao dan. Keep rockin'
Izbriši