Ovo je prvo od nekoliko jela koje sam želio isprobati.zapečena piletina sa umakom od meda i senfa te kuskus sa čilijem.
Sastojci:
- pileći file ili dobatci
- senf
- med
- sol,papar
- ulje
Za kuskus:
- kutija kuskusa (500g)
- pileća kocka za juhu
- maslac
- maslinovo ulje
- biljno ulje
Pileći file se razrežite na dva ili tri manja (ovisno veličini filea) te pospite sa soli i paprom.Napravite marinadu od senfa i meda i to u omjeru 1:1,tj. na 4 jušne žlice meda idu 4 žlice senfa i 2 žlice ulja.Dobro utrljajte marinadu u meso i ostavite u hladnjaku barem sat vremena prije pečenja,a poželjno bi bilo čak i ostaviti preko noći.Složite meso u posudu za pečenje i zagrijte pećnicu na 200°C 15 minuta prije pečenja.Preporučam dublju keramičnu posudu prije nego metalnu protvu ili vatrostalku.
Pecite meso 50-60 minuta na 150°C ili dok ne procure sokovi iz njega kad zarežete nožem.Povremeno okrećite meso i polijevajte sa sokovima sa dna posude.Kad bude gotovo,možete meso prepeći na vrućoj tavi minutu sa svake strane da se med karamelizira.
Napunite dublju posudu za kuhanje sa 1/4 vode i u nju dodajte jušnu žlicu maslinovog i pola žlice biljnog ulja te pileću kocku za juhu (ako nemate gotovog temeljca) i pustite da zakuha.Kad voda zavrije,maknite sa vatre i dodajte 250g kuskusa (to bi trebalo biti dosta za 4 osobe) te ostavite 2 minute da upije vodu i nabubri.Nakon toga dodajte kocku maslaca (cca.5g) i malo čilija u prahu i miješajte na slaboj vatri par minuta sa viljuškom da odvojite zrnca.I to je to.
Gotovi kuskus sam stavio u modlu da dobijem oblik tortice,posuo sa još malo čilija i ukrasio sa domaćom papričicom.
Nadam se da ćete isprobati ovo jednostavno jelo.I Javite mi kako vam se sviđa :-)
Uživajte.
S.
njam, izgleda fino :)
OdgovoriIzbrišiI bilo je.hvala :-)
IzbrišiYour website is very beautiful or Articles. I love it thank you for sharing for everyone. Dakovo restorani
OdgovoriIzbriši