utorak, 18. ožujka 2014.

Inside your head there's a record, that's playing, a song called Hold on


"...when
You're falling behind in this
Big blue world,

Oh you go to
Hold on, hold on
You got to hold on
Take my hand, I'm standing right here
You got to hold on..."


 Moj Cornbread (za 2 manja ili 1 veliki kruh)



1 svježi kvasac
400 g glatkog brašna
600 g kukuruzne krupice
1 žličica šećera
sol
5  dcl  mlake vode
2 režnja češnjaka
1,5 dcl konopljinog ulja
1 dcl mlijeka

Pomiješajte kvasac sa šećerom, 2 dcl mlake vode i 2 žlice brašna, promiješajte da se kvasac rastopi, pokrijte posudu i stavite na toplo mjesto da se kvasac digne.
Dok se kvasac diže, pomiješajte glatko brašno i kukuruznu krupicu i dodajte 2-3 prstohvata soli. 
Prstima oblikujte rupu u brašnu i u nju ulijte kvasac i mijesite tijesto dodavajući vodu po potrebi dok ne dobijete ljepljivu glatku masu. Oblikujte kuglu i omotajte folijom pa stavite u frižider na 20 min da se tijesto još digne.
Nakon što se tijesto diglo, Istisnite 2 režnja češnjaka kroz prešu za češnjak i dodajte u tijesto, promijesite pa napravite udubljenje u tijestu i dodajte konopljino ulje. Mijesite sve dok tijesto skroz ne upije ulje pa vratite u frižider na 20 minuta.
Tijesto podijelite na dva dijela i stavite u kalupe (ili oblikujte kruh i stavite u protvan obložen papirom za pečenje). Nožem zarežite dijagonalne rezove na gornjoj strani kruha i pecite 50 minuta na 200 °C u prethodno zagrijanoj pećnici. U pola pečenja izvadite kruh i premažite gornju stranu sa mlijekom pa vratite u pećnicu.






Pozdrav.
S.

3 komentara: