petak, 10. siječnja 2014.

4:37




Jeste li se ikada probudili sa pjesmom "u ušima"? Ako jeste, onda znate o čemu pričam.Ako niste, nadam se da budete. Meni se to često događa, i događa mi da mi pjesma s kojom sam se probudio odredi generalni ton dana.
Jutros sam se probudio i prije budilice.
4:37. I znao sam da će biti dobar dan. Stavljam kavu, mazim mačku, perem zube i pjevušim Viva La Vida. A čak i nisam toliki fan Coldplaya. I bit će ovo dobar dan.



Na poslu puno malih stvari koje se pokopile, čisto da se teče glatko, "ko po špagi", bus dolazi odmah, nađem dobar časopis za čitanje na kavi...dobar dan.
Odmah imam volje i za pisanje i fotkanje i nema veze kaj nema više dnevnog svjetla. Hej, pa duga ekspozicija čini čuda. Fotki je malo al nema veze. Na njima je nešto fino i želim to podijeliti s vama.

Zapečena vratina sa bijelim grahom i češnjakom. (Originalni recept je od Donne Hay, ali ja više volim svinjetinu od junetine)


Za grah:
konzerva bijelog graha cca. 400g
grančica ružmarina
1 cijeli češnjak
1 dcl maslinovog ulja
sok pola limuna
žličica hrena iz staklenke

Za odreske:
4 odreska svinjske vratine
manja glavica salate (kristalke) ili pakirana rikola
suhe brusnice
žlica šećera


Grah ocijedite i dobro isperite. Na maslinovom ulju kratko popržite sitno narezani češnjak, listiće ružmarina dok i dodajte grah. Pržite na laganoj vatri dok se dobro ne ugrije pa dodajte hren i limunov sok. Zagrijavajte par minuta pa ostavite na toplom.

Odreske posolite i poparite i pecite 7-8 minuta sa svake strane na gril tavi na jakoj vatri. kada budu gotovi,  ostavite 15-tak minuta da se meso odmori i za to vrijeme ulijte u tavu 1 dcl vode i žlicu šećera, promiješajte da se šećer otopi i dodajte brusnice. Pržite ih 3-4 minute ili dok se skroz ne karameliziraju.

Servirajte meso na listu salate i na njega stavite topli grah i karamelizirane brusnice.

Uživajte.
S.



Broj komentara: 16:

  1. Odgovori
    1. mogu ti reci da je kombinacija super.i drago mi je da ti se fotke sviđaju :-)

      Izbriši
  2. Donna Hay vlada blogovima ovih dana :D Super je! Slike pogotovo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da ju ne volim previše jer mi je jako iritantna ali ima zanimljive recepte.
      hvala :-)

      Izbriši
  3. Ne volim koldplej al volim ovak finu hranu. Pogotovo s ružmarinom <3 Imam nešto svinjetine pa ću iskombinirat ovak nekaj jer uvijek ostanem bez ideja dok često kuham (i veselim se probat brusnice u toj kombinaciji). Najs :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam ni ja veliki fan Coldplaya ali eto.dogodi se i meni ;-)
      svakako probaj ovak nekakvu kombinaciju.čisto je zanimljiva.

      Izbriši
  4. odlične su mi fotke, sve bi ti to pojela!!
    njam njam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. svinja i grah u kombinaciji su nepobjedivi :-D
      i hvala ti :-)

      Izbriši
  5. obožavam grah bilo kako, ovaj komentar je samo zbog toga da vidim funkcioniranje davno otvorenog profila na bloggeru :D :*

    OdgovoriIzbriši
  6. Divne fotke, Sale divne!
    Volim tvoj optimizam i želju za vedrinom :)
    Šaljem veliki pozdrav za Nicky isto!

    OdgovoriIzbriši